Kütüphaneden kimler yararlanabilir?

Kütüphanemizden tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, izin-onay almak şartıyla dış kullanıcılarımız yararlanabilir.

Kütüphane kullanıcı hesabıma nasıl erişebilirim?

Telefonunuza, tabletinize veya bilgisayarınıza ‘’Cep Kütüphanem’’ uygulamasını indirerek kullanıcı hesabınıza erişebilirsiniz. ‘’Cep   Kütüphanem’’ uygulaması ile kütüphane kataloguna erişim sağlayarak kaynak araştırması yapabilir, üzerinize kayıtlı yayınları ve sürelerini görebilir ayrıca yayın sürelerini uzatabilirsiniz (süre uzatma işlemi kitabın iadesine son üç gün kala yapılmaktadır), kitap ayırtma işlemlerini de bu alandan yapabilirsiniz. Kullanıcı adınız okul numaranızdır, şifrenizi öğrenmek için ‘’şifremi unuttum’’ butonuna tıklayarak şifrenizi  öğrenebilirsiniz. Kullanım hakkında daha fazla bilgi almak için bağlantıya tıklayınız. (Yardım Dokümanı)

Elektronik kaynaklara nasıl erişim sağlarım?

https://kutuphane.pirireis.edu.tr/vetisbt/ Linkine tıklayarak, ana sayfada bulunan "Sisteme Giriş Yap" alanına kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi girerek kampüs içinden ve kampüs dışından elektronik kaynaklarımıza erişim sağlayabilirsiniz.

Kütüphanede fotokopi, çıktı ve benzeri hizmetler var mı?

Kütüphanemiz fotokopi hizmeti vermemektedir. C blok zemin katta bulunan kırtasiyeden fotokopi, çıktı vb. hizmetleri alabilirsiniz.

Kütüphanede unuttuğum eşyalar hakkında nereden bilgi alabilirim?

Kütüphane bankosuna danışabilirsiniz.

Kütüphane kullanım kuralları nelerdir?

Kütüphane içerisinde sessiz olunmalıdır. Telefon ile kütüphane dışında konuşulmalıdır ve kütüphane içerisinde telefon sessiz  konuma getirilmelidir.

Kütüphane girişinde bulunan emanet dolapları uzun süre işgal edilmemelidir.

Kütüphaneye su dışında yiyecek ve içecek ile girmek yasaktır.

Rafların düzeni bozulmamalı ve gerektiği durumda personele danışılmalıdır.

Kütüphane içindeki hiçbir materyale (kitap, dergi, tez vb.) zarar verilmemeli ve dikkatli kullanılmalıdır.

Son Güncellenme Tarihi

05 Ocak 2023 Perşembe 10:32:14